Aký je najpopulárnejší materiál CCL používaný pre PCB?

V oblasti dosiek s elektronickými obvodmi, s cieľom uspokojiť väčší dopyt po produktoch, prichádza na trh stále viac CCL.Čo je CCL?Aké je najobľúbenejšie a najlacnejšie CCL?To nemusí byť zameranie pre mnohých mladých inžinierov elektroniky.Tu sa dozviete veľa o CCL a bude to užitočné pre vaše budúce elektronické projekty.

1. Definícia Copper Plát Laminát?
Copper Clad Laminate, skrátene CCL, je typ základného materiálu PCB.S papierom zo sklenených vlákien alebo drevnej buničiny ako výstužným materiálom je CCL typ produktu prostredníctvom laminácie s medeným povlakom na jednej alebo oboch stranách výstužného materiálu po nasiaknutí živicou.

2. Klasifikácia CCL?

Podľa rôznych klasifikačných štandardov možno CCL klasifikovať do rôznych kategórií:

• Na základe mechanickej tuhosti CCL existujú tuhé CCL (FR-4, CEM-1 atď.) a flex CCL.Pevné DPS závisia od pevných CCL, zatiaľ čo ohybné DPS sú na ohybných CCL (flexibilné DPS sú na pevných CCL aj ohybných CCL).

• Na základe izolačných materiálov a štruktúr existujú organické živice CCL (FR-4, CEM-3, atď.), CCL na kovovej báze, CCL na keramickej báze atď.

• Na základe hrúbky CCL Existujú štandardné hrúbky CCL a tenké CCL.Prvý vyžaduje hrúbku aspoň 0,5 mm, zatiaľ čo druhý môže byť tenší ako 0,5 mm.Hrúbka medenej fólie je vylúčená z hrúbky CCL.

• Na základe typov výstužných materiálov existujú tkaniny zo sklenených vlákien základ CCL (FR-4, FR-5), papierový základ CCL (XPC), zmes CCL (CEM-1, CEM-3).

• Na základe aplikovanej izolačnej živice existujú epoxidové živice CCL (FR-4, CEM-3) a fenolické CCL (FR-1, XPC).

3. Aký druh CCL je široko používaný?
Medzi výrobkami CCL na báze sklenených vlákien hrá FR-4 CCL veľmi dôležité pravidlo.Je široko používaný v mnohých druhoch dosiek
Doteraz boli vytvorené a vyvinuté rôzne produkty založené na FR-4 CCL v dôsledku rôznych výkonnostných úrovní a kategórie sa postupne generujú a vyvíjajú.Hlavné produkty založené na FR-4 CCL sú zobrazené v bežných FR-4, Mid-Tg FR-4, High-Tg FR-4, Bezolovnaté spájkovanie FR-4, Bezhalogénové FR-4, Mid-Tg ( Tg150°C) bezhalogénový FR-4,High-Tg (Tg170°C) bezhalogénový FR-4,FR-4 CCL s vysokým výkonom atď.
Okrem toho existujú doska FR-4 s vysokým modulom, doska FR-4 s nízkym koeficientom tepelnej rozťažnosti, doska FR-4 s nízkou dielektrickou konštantou, doska High-CTI FR-4, doska High-CAF FR-4, doska s vysokou tepelnou -vodivosť FR-4 doska pre LED.
Po úsilí a skúsenostiach vo výrobe PCB hrá PHILIFAST dôležité pravidlo, ktoré prispieva k vyššej výkonnosti v priemysle výroby elektroniky.


Čas odoslania: 22. júna 2021